søndag

Restaurant Gilleleje Havn


Restaurant Gilleleje Havn i Nordsjælland kan noget, de andre ikke kan. De kan bage virkelig kvalitetsbrød i trækasser og verdens bedste rugbrød. Friskbagt brød i absolut særklasse, bagt af restaurantens kokke, sælges dagligt ud af huset fra klokken 10 om formiddagen.
- Hvidt brød i flere varianter såsom, hvedebrød, grahamsbrød, valnøddebrød altsammen med eller uden kerner i, alle langtidshævede, der giver den fantastiske konsistens og smag. De hvide brød, der har form som bondebrød, er bagt i trækasser. Rugbrødene, der fås i to størrelser er bagt med øl og bedre rugbrød skal der ledes længe efter. Selv efter adskillige dage i plastikpose og køleskab er rugbrødet superfrisk og lækkert med den sprøde skorpe ovenpå intakt. - og sikke en smag.


Jeg kan ikke kraftig nok anbefale, at hvis turen går forbi Gilleleje, så snyd ikke dig selv for at tage brød med fra Restaurant Gilleleje Havn. Det er i særklasse.

Vi opholder os en del i Dragør om sommeren og tager gerne de over 80 km til Gilleleje alene for at hente brød. Således også i går.

Til det dejlige rugbrød er grønne bønner med flæsk godt. Det er en velsmagende og hurtig ret at lave.


GRØNNE BØNNER MED FLÆSK

750 g bønner
lidt vand
salt
peber
20 g smør
50 g stribet flæsk
1 løg

Bønnerne klippes evt. i mindre stykker og koges møre i ca. 10 minutter i en lille smule vand med salt. Steg imedens det ituskårne flæsk sprødt i smørret. Steg det hakkede løg gyldent sammen med flæsket. Hæld vandet fra bønnerne og kom dem ved flæsket. Varm dem igennem og drys peber på.
Server grønne bønner med flæsk med skiver af frisk rugbrød og en kold øl til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.