onsdag

HOPPING JOHN

Hopping John er en Ota opskrift fra dengang i 50erne, da jeg var barn. Opskriften stod på pakken med PAMA RIS og er formentlig udviklet på tidspunktet.


HOPPING JOHN

2-3 hakkede løg
2 tsk. salt
lidt peber
3 kopper vand
1 ds. snittebønner eller grønærter
8 skiver bacon i tern, stegt
tomatskiver

Bring vand, hakkede løg, salt og peber i kog og tilsæt 2 kopper Pama Ris. Læg låg på og kog i 12 minutter.
Tag gryden af ilden og lad den stå tildækket i 12 minutter.
Kom bønner eller grønærter i gryden til risene samt de stegte baconskiver med lidt af fedtet.
Retten serveres rygende varm, pyntet med tomatskiverne.

Inden længe, når efteråret rigtig sætter ind, begynder slagtertilbudene i supermarkederne at gå i retning af større udskæringer. Såsom svinekød solgt som forende, hel svinekam m.m. Svinekam kan forøvrigt fås det meste af året som hel.
Der kan være en kæmpe økonomisk fordel ved at købe sådan en kasse og der kan tilberedes mange gode middage af den. De vejer gerne omkring 10 kg. Nu er det selvfølgelig ikke lutter mørbrad, der er i sådan en kasse. Nok flere af de billige udskæringer. Tilberedt rigtigt kan disse sandelig også nemt være med det dyrere kød.
Også tid kan der spares ved at rive en dag ud af kalenderen og få tilberedt en masse godt af sådan en kasse kød. Det er måske derfor en god idé, allerede nu, at få ryddet op i fryseren og få spist det, der er ældst og det, der ligger og putter sig. Så bliver der plads til nye og friske middage til familien.
Noget bliver blot skåret ud og pakket, - klar til tilberedning, når det tøes op. Andet bliver færdiglavet, lige til at tage op og varme. Så er det ikke nødvendigt, at aflægge slagteren besøg på vej hjem fra arbejde.

Om bare en måned kan store dele af julemaden laves og lægges i fryseren.
Vi ser på det altsammen, når vi kommer lidt længere frem.

Følg med her på blokken og på Mormors Juleopskrifter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.