mandag

Koteletter

Koteletter tilberedt på gammeldags maner, paneret og stegt på panden i rigeligt smør eller mgr. er dejligt både med brun sovs, tilberedt af afkog fra panden, og rødkål til eller koteletter med grøntsager, en god kartoffel og smeltet smør til. Allermest holder vi af en stegt kotelet med karrysovs, løse ris og chutney til.
Koteletter foretrækker jeg paneret, det er den halve nydelse. - kalorier eller ej.


I denne uge er der f.eks. tilbud i Føtex på svinekam med svær og ben til kr. 14,95- for 1/2 kg. Sådan et tilbud er godt, hvis man som jeg køber et stort stykke eller to, skærer sværen med det mest af fedtet af. Kødet skæres nu langs benene til tykke koteletter med skaft, men ikke tykkere, end de er til at stege igennem. Koteletter kan forøvrigt også udskæres af nakkefilet. Det giver en fedtmarmoreret kotelet. Sværen med fedtet, skærer jeg i tern, salter det et døgn i køleskabet, opbevaret i en plastikpose med lidt salt i, tørrer ternene godt af med køkkenrulle, fordeler dem i poser og fryser dem ned. Årstiden er efterår og jeg laver meget snart æbleflæsk. Det er rigtig rart med saltet spæk i fryseren til at lave sprøde tern af til æbleflæsk. Så hænger tingene sammen.
Spæk skal ikke ligge for mange måneder i fryseren, så bliver det harsk og ubrugeligt.

KOTELETTER

svinekoteletter af kam eller nakkefilet
1 æg
rasp
salt
smør eller mgr.

Bank koteletterne let på begge sider, dyp dem i et sammenpisket æg og herefter i rasp med lidt salt i. Steg dem på panden i rigeligt smør eller mgr., da de ellers hænger i, til de er gennemstegt. Vend dem kun én gang ellers risikerer paneringen at falde af.
Server koteletter som et af ovenstående forslag.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.