tirsdag

KALVELEVER STROGANOFF

Kalvelever stroganof er vidunderlig, serveret med en rigtig god hjemmelavet kartoffelmos til. Der kan med fordel laves til et par dage, da kalvelever stroganoff er mindst ligeså god dagen efter.
Selv inkarnerede leverhadere må her overgi' sig.


KALVELEVER STROGANOFF

500 g kalvelever i smalle strimler
2 hakkede løg
250 g champignon i kvarter
2 spsk. mgr. eller olie
3 spsk. tomatpuré
2 tsk. paprika
ca. 3 1/2 dl bouillon
salt
peber
1/2 tsk. timian
1 dl piskefløde

Varm mgr. eller olie op i en stegegryde og svits de hakkede løg og champignonerne heri til væden er fordampet. Tag dem op med en hulske.
Svits nu leverstrimlerne i fedtstoffet og læg løg og champignon tilbage i gryden igen. Tilsæt tomatpure, paprika og ca. 3 1/2 dl bouillon. Smag retten til med salt, peber og timian og lad retten simre under låg ca. 10 minutter. Tilsæt piskefløden, kog et par minutter mere og smag til.

Til kartoffelmos koges store, melede kartofler, der nemt koger ud i lidt vand uden salt til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne til en fin mos. Smag til med en stor klat smør, lidt varm mælk og salt.

Kalvelever strganoff serveres med kartoffelmosen og evt. med en herlig gelé af ribs eller solbær.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.