tirsdag

Stegt makrel

Stegt makrel med smørristet persille over, er en dejlig fiskeret. Vi skal sørge for at spise fisk, mindst én gang om ugen og gerne oftere, hvis man har lyst og råd. Desværre hører fisk ikke til i den billige ende, men gør til gengæld en masse godt for vores helbred på grund af de gode Omega 3 fedtsyrer, hvor indholdet er størst i de fede fisk og til dem hører makrellen.


I min barndom spiste vi også fisk, i hvert fald en gang om ugen, men focus var dengang ikke i samme grad på de sunde fiskelier, nok snarere, at man for variationens skyld, havde en fiskedag engang imellem. Prisen på fisk var også nemmere at komme i nærheden af dengang. I dag er visse fisk jo dyrere end de bedste udskæringer fra både gris og okse. Til trods for det, mener jeg, at vi skal spise fisk regelmæssigt og endelig også lære vore børn, at spise fisk. De vil måske ikke tage fisk til sig i første forsøg, så må man til at være lidt kreativ, hvad tilberedning og servering angår.

STEGT MAKREL MED PIKANT SOVS

4 makreller
smør tilstegning
1 fintsnittet løg
1 spsk. olie
1 spsk. tomatpuré
1-2 fed knust hvidløg
1 laurbærblad
fennikel og timian
persille
smør til stegning
salt
peber
ærter
hakket persille

Løget steges klart i olien, når det er gyldent, tilsættes tomatpuré, det knuste hvidløg og krydderurterne. Det hele røres godt rundt og der tilsættes lidt kogende vand. Smag til med salt og peber. De rensede makreller steges i smør på panden til de er gennemstegt. Det tager ikke mange minutter. Læg makrellerne på et fad og hæld sovsen over dem, efter at laurbærbladet er fisket op og sovsen kogt lidt ind.
Steg den hakkede persille i smør på panden et par minutter og hæld den stegte persille over fisken.
Serveres med kartofler og ærter.

Antallet af makreller beror på, hvor mange der skal spise med.

VELBEKOMME

2 kommentarer:

  1. Jeg købte makrel i Bilka i dag, til 2 kr. stykket. Så det hører da bestemt til i den billigere ende :)

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.