Til roast beef med sennep skal nødvendigvis anvendes oksefilet, så det er så udpræget gæstemad eller søndagsmad i den dyre ende. Ved at anvende følgende metode til stegning får man et stykke velsmagende, lækkert og saftigt kød. Tilbehøret kan varieres efter smag. F.eks. Lussinger (friturestegte rosenkål), friturestegte løgringe, kastanier, kogte gulerodsstave med timian, pommes frites, en skål salat, hasselbalchkartofler m.m. og så foretrækker jeg skysauce fra panden til.
Kødet vil få en meget mørk skorpe på grund af sennepen og det er ikke fordi maden er brændt på. Sådan skal det se ud og det smager fantastisk.
ROAST BEEF MED SENNEP
oksefilet, beregn 1/4 kg pr. 2 personer
2-3 spsk. smør eller mgr.
2-3 tskf. sennep
salt
peber
Kødet gnides med salt og peber, hvorefter det smøres ind i den udrørte sennep. Det steges nu i det rygende varme smør, der under hele stegningen med en ske hældes op over kødet. Kødet skal have 2 minutter på hver side - 8 minutter ialt.
Kødstykket skæres først i tynde skiver ved anretningen.
Panden koges evt. af med lidt vand til skysovs.
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.