torsdag

SØNDAGSKYLLING

Snart er det weekend og hvad skal vi så have at spise ? Må jeg foreslå en søndagskylling fra min barndom, - noget anderledes end den traditionelle grydestegte kylling med skilt sovs. Søndagskylling er også grydestegt og så smager den himmelsk, serveret med smørstegte franskbrødstern, løg og champignon.



SØNDAGSKYLLING

1 stor kylling
smør eller mgr. til stegning
lidt mel
tomatstykker eller tomatpure
12-14 skalotteløg
250 g champignon
1 fed hvidløg
2 dl hvidvin
1 dl fløde
salt
peber
Partér en stor kylling i 8 dele og brun stykkerne godt i en stegegryde. Dry lidt mel over kyllingen, kom tomatstykker eller tomatpuré ved sammen med 12-14 små pillede skalotteløg, 250 g champignon og et fed hvidløg skåret i skiver. Hæld hvidvin og fløde over og drys med salt og peber. Lad retten småsnurre under låg ca. 30-35 minutter til kyllingen er mør og klar i saften, men ikke så mør, at den ender i det bare pluk.
Server kyllingen i et fad med kanter sammen med løg og champignon og hæld sovsen fra gryden over kyllingestykkerne.
Læg smørristede franskbrødsterninger hele vejen rundt om kyllingen.
En skål salat vil pynte yderligere som tilbehør til søndagskylling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.