tirsdag

Marinerede baconbøffer

Marinerede baconbøffer til 2 er en af mange måder, at tilberede hakket oksekød på. Retten her er fra sidst i 50erne. Den kan med fordelgøres klar om morgenen, stå tildækket i køleskabet og laves færdig efter arbejdstid. Det var ellers ikke ofte, der var tænkt på udearbejdende kvinder på den tid, men det var så småt ved at vinde indpas. Marinerede baconbøffer er en spændende måde, at anvende hakket oksekød på og så er den både rimelig god ernæringsmæssig set samt økonomisk overkommelig.


Opskriften er beregnet til 2 personer

MARINEREDE BACONBØFFER

300 g hakket oksekød
50 g fyldte oliven
en lille dåse ananas i tern
50 g bacon

marinade
4 spsk. olie
2 spsk. hakket løg
salt
peber
2-3 spsk. eddike
evt. lidt tørret rosmarin

Kødet formes til 4 aflange bøffer, ikke for tynde og de lægges på et fad. Marinaden piskes sammen, fordeles over kødet, der trækker med marinaden fra 1/2 til 4-5 timer, evt. længere, menså skal kødet være tildækket. Steg bøfferne på en varm pande, portionsanret dem med 2 på hver tallerken.
Resten af marinaden plus en smørklat hældes i panden sammen med oliven og de afdryppede ananastern, der steger igennem et øjeblik. Anrettes på bøfferne og på den varme pande, steges til sidst baconskiverne, der dækker disse raffinerede bøffer.
Serveres med kartofler, grøntsager eller pommes frites.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.