fredag

CHOKOLADETÆRTE MED BLÅBÆR

Chokoladetærte med blåbær er ligeså meget dessert som kage. Den er fin med et glas til ovenpå en god middag og da weekenden jo står for døren er der tid til at forberede lidt sødt til familien.


CHOKOLADETÆRTE MED BLÅBÆR

100 g mørk chokolade (kakaoindhold 57-72 %)
3 store eller 4 små æg
60 g smør
60 g flormelis
75 g malede valnødde- eller pekankerner (mandler kan også bruges)
1 spsk. mel
1 spsk. cacaopulver
125 g friske blåbær (frosne kan bruges)

Smelt chokoladen. Pisk smør o flormelis godt sammen, pisk æggeblommerne i og tilsæt så nøddekerner oog mel, sigtet sammen med kakaopulver. Pisk æggehviderne helt stive, rør lidt af skummet i dejen, så den bliver jævn og vend resten. Hæld dejen i formen, drys blåbær på og bag kagen ved 200 grader i 30 minutter.

Serveres til en god kop kaffe eller til et glas portvin ovenpå en god middag eller såmænd sammen med et glas rødvin, som også går godt til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.