Mormors æbledessert er én af mange måder, at anvende årstidens dejlige æbler på. Det bugner med æbler allevegne og bortset fra det relativ begrænsede antal vi får spist i rå tilstand, gør vi, hvad vi kan for at udnytte al den dejlige frugt. Her tænkes i første omgang på spisesorterne, som ikke kan gemmes til vinter.
En god ting er det, at have en skål æblegrød med vanilie stående permanent i køleskabet i denne tid. Æblegrød bliver vi ikke træt af. Det er også en god idé, at lave en stor portion æblemos uden sukker, fordelt i passende portioner til fryseren. Af resten kan vi så småt begynde på æbleflæsk, som er dejligt pålæg og som her, lave mormors æbledessert, - en skøn dessert, at glæde familien med.
MORMORS ÆBLEDESSERT
6-7 skiver franskbrød (ikke for tykke skiver)
6 æbler
smør
100 g sukker
1 spsk. kanel
3 æg
2 1/2 dl mælk
Smør et ildfast fad og beklæd det i bunden og på siderne med franskbrødsskiverne. Udhul æblerne, skræl dem og skær dem ud i skiver på tværs så de danner æbleringe. Disse lægges lagvist med en blanding af sukker og kanel i fadet. Pisk æggene sammen og hæld mælken i og pisk. Blandingen hældes over æblerne.
Bages på en rist, nederst i ovnen ved 200-225 grader i 35-40 minutter. Æggemassen skal være stivnet.
Serveres med flødeskum, vaniliesovs eller softice til.
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.