søndag

LØJTNANTENS HJERTEKAGE

Løjtnantens hjertekage er en gammel sag fra midt i 50erne. Den er lækker til en kop kaffe og rimelig hurtig at gå til. Skulle man ikke være i besiddelse af en hjerteform går der såmænd ingen skår af løjtnantens hjertekage hvad angår smagen.

LØJTNANTENS HJERTEKAGE



3 æg
250 g sukker
3 spsk. vand
150 g mel
2 172 strøget tsk. bagepulver

fyld
æblemos eller marmelade.

vaniliecreme af
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
3 tsk. mel (med lille top)
2 1/2 - 3 1/2 dl mælk eller fløde
vaniliesukker

glasur
3 spsk. kakao
125 g florsukker
2 spsk. kogende vand

pynt
kokosmel, smuttede mandler, grønne eller røde cocktailbær

Pisk æggene til en tyk æggesnaps med sukker og vand og rør så melet, tilsat bagepulver i. Fyld dejen i en smurt og raspet hjerteform eller anden fladere form.
Bages ved 200 grader i 40-45 minutter.
Når kagen er kold, flækkes den én eller to gange igennem og lægges sammen med æblemos og cremen, hvor alt er pisket sammen og kogt op. Kagen kan pyntes med mørk glasur, mandler og kokosmel, der lægges i kanten af hjertet efter behag. Eller hvid glasur med cocktailbær.

Så mangler der kun en god kop kaffe til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.