torsdag

And med grønne ærter

I en andetid kunne det måske være morsomt, at prøve denne meget gamle opskrift. And med grønne ærter serveres med godt brød til.

Fremgangsmåden er den originale. Derfor de gamle mål, som er oversat i ingredienslisten, hvor nogle af ingredienserne er lidt omtrentlige.


AND MED GRØNNE ÆRTER

1 and
mgr.
kalvebouillon
lidt salt
2 løg, skåret i småtern
1 suppevisk

sauce
suppe
mel
smør eller mgr.
3 - 4 pægle grønne bønner (7 1/2 - 10 dl)

1 pægl = 2,5 dl

En And brunes i Smør i en Gryde, derefter hældes Kalvebouilion over; lidt Salt, et Par ituskaarne Løg og en Suppevisk kommes paa, og Anden koger til den er mør, tages da op og skæres i pæne Stykker og holdes varm. Suppen sies og Fedtet skummes af. Mel og Smør brunes i en Gryde (ikke for mørkt), spædes op med Suppen, til Saucen bliver passende jævn, og heri koges da 3 à 4 Pægle grønne Ærter; naar de er møre, lægges Kødet deri, faar et Opkog og serveres. Hertil kan gives ristet Brød.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.