En rigtig gammeldags rullesteg, af flæske- eller kalvekød, fyldt med æbler, svesker, persille eller med svampe og løg er dejlig mad. Normalt er det slaget fra grisen, der anvendes til rullesteg.
I denne juletid er slag til at få i butikkerne. Slag anvendes også til rullepølsen.
Steg gerne lidt grøntsager ved siden af som porrer, et par gulerødder, en kvart selleri og lidt løg.
GAMMELDAGS RULLESTEG
slag fra grisen eller kalvekød
fyld efter eget valg
salt
peber
mgr. til stegning
2-3 dl vand
sauce
sky
smør
fløde
lidt meljævning
Drys lidt salt og peber på kødet, læg fyldet på, rul stramt sammen og snør stegen med bomuldsgarn. brus mgr. af i en gryde og brun stegen godt på alle sider. Hæld vandet ved og tilsæt lidt salt.
Lad ikke stegen sejle - den skal kun putre i lidt vand under tætsiddende låg. Steg til den er mør, ca. 1 1/2 time. Fisk stegen op, fjern snoren og hold den varm, medens saucen laves.
Server gammeldags rullesteg, skåret i pæne skiver med sauce, kogte kartofler, grønne peberringe, hele kogte løg eller andre grøntsager.
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.