Opskriften er til 6 personer
OKSEFILET Á LA JARDINIÉRE
2 kg højreb
50 g spæk
salt
60 g smør
3/4 liter kraftsky
1 dl bouillon
1 dl smeltet smør
1 spsk. finthakket persille
lidt salt
lidt sukker
Fileten skæres ud, spækkes med spækstrimlerne og brunes i det brunede smør. Fileten strøes med lidt salt, sættes i en varm ovn og påhældes den kogende kraft lidt efter lidt. Dryppes ofte undervejs med skyen. Pas på ikke at stege den helt grå og tør. Sæt fileten ind ved 220 grader i 20 minutter. Skru ned til 190 grader og lad den stå i 30 minutter. Lad fileten trække under staniol og et viskestykke i 20 minutter.
Hæld skyen fra kødet, si den og kog den ind til sauce.
Servér oksefilet á la Jardiniére på et varmt fad, omgivet af kogte bønner, grønærter, blomkålshoveder, asparges og gulerødder. Grøntsagerne koges hver for sig.
Overhæld med en blanding af bouillon, smeltet smør, finthakket persille, lidt salt og
lidt sukker. Hver slags arrangeres for sig omkring fileten. Servér saucen for sig.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.