fredag

Oksefilet á la Jardiniére

Her på falderebet, to dage før nytårsaften og har man endnu ikke bestemt menuen, tager vi et par gamle fine opskrifter på oksefilet, tilberedt på forskellig vis. - Indrømmet, det er bestemt i sidste øjeblik og nås det ikke, er her festmad til en anden vigtig begivenhed.


Opskriften er til 6 personer

OKSEFILET  Á LA JARDINIÉRE

2 kg højreb
50 g spæk
salt
60 g smør
3/4 liter kraftsky

1 dl bouillon
1 dl smeltet smør
1 spsk. finthakket persille
lidt salt
lidt sukker

Fileten skæres ud, spækkes med spækstrimlerne og brunes i det brunede smør. Fileten strøes med lidt salt, sættes i en varm ovn og påhældes den kogende kraft lidt efter lidt. Dryppes ofte undervejs med skyen. Pas på ikke at stege den helt grå og tør. Sæt fileten ind ved 220 grader i 20 minutter. Skru ned til 190 grader og lad den stå i 30 minutter. Lad fileten trække under staniol og et viskestykke i 20 minutter.
Hæld skyen fra kødet, si den og kog den ind til sauce.

Servér oksefilet á la Jardiniére på et varmt fad, omgivet af kogte bønner, grønærter, blomkålshoveder, asparges og gulerødder. Grøntsagerne koges hver for sig.
Overhæld med en blanding af bouillon, smeltet smør, finthakket persille, lidt salt og
lidt sukker. Hver slags arrangeres for sig omkring fileten. Servér saucen for sig.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.