søndag

Spejlæg i madeirasky

En dejlig frokostret fra min barndom i 50erne, bestod af en madeirasauce, serveret med ristet franskbrød og et spejlæg. Det var en god, lille, lun ret på frokostbordet.


I dag kan det nok undre, at madeirasauce dengang faldt i retning af et barn smag.


SPEJLÆG MED MADEIRASKY

2 dl kødsuppe
20-25 g kartoffelmel
1 - 2 spsk. madeira
et nip salt
et nip sukker

æg
mgr.

Bring suppen til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør kartoffelmelet i under omrøring. Smag til med madeira, salt og sukker.
Saucen hældes på et fladt fad. Spejlæggene lægges ovenpå saucen og serveres med ristede franskbrødssnitter.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.