søndag

Brasede kartofler med spejlæg

En rest kogte, kolde kartofler og nogle æg er et godt skridt på vejen til at stable en hurtig og kødløs middag på benene. Især i julemåneden er der brug for nogle nemme løsninger og så gør det jo ikke noget, vi får resterne udnyttet. Kan man ikke undvære kød og har en rest stående, kan denne brunes på panden og serveres til.

Om 50erne's barndom, beretter min mand, at i hans hjem blev kartofler fra dagen før aldrig kasseret. De dukkede op den følgende dag som brasede kartofler på frokostbordet. - Og brasede kartofler skulle ha' skikkelse af godt stegte kartofler med lækker brun skorpe på begge sider, så der skulle ikke spares på fedtstoffet. Hertil spiste man smørrebrød.

Det er vigtigt, både at drysse salt og sukker over kartoflerne. De to ting klæder hinanden og giver kartoflerne karakter.


BRASEDE KARTOFLER MED SPEJLÆG

en rest kogte kartofler uden skræl og gerne faste kartofler
mgr. til stegning
salt
sukker

æg
mgr.

Skær kartoflerne i små tern og steg dem godt gyldentbrune på alle sider i godt varmt, afbruset mgr..Drys lidt salt og sukker over kartoflerne i starten og lad det stege med. Kartoflerne tages af panden og hældes i en pæn skål. Mere mgr. kommes på panden. Heri slås æggene ud, - så mange, der skal til. Spejlæggene er færdige, når hviden er stivnet.

Servér brasede kartofler med spejlæg og evt. en rest kød til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.