tirsdag

Kjørmispandekager

Kjørmispandekager, løspandekager, hævelsespandekager, højpandekager eller tykke pandekager, ja, kært barn har mange navne. Det er en gammel fynsk egnsret, som førhen blev spist til kjørmis eller kyndelmisse, som vi siger i dag.

Pandekagerne, der er bagt med bygmel, farin, kanel og gær, bliver ekstremt sprøde og kan slet ikke sammenlignes med almindelige hvedemelspandekager.

Forøvrigt spises kjørmispandekager med sirup, men syltetøj kan også gøre det.


En dejlig spise i den mørke tid, hvor vi hygger os inden døre.

Opskriften er til 8 - 10 personer

KJØRMISPANDEKAGER

1/2 kg bygmel
2 æg
6 - 7 dl mælk
20 g gær
1 spsk. farin
1/2 tsk. kanel

Mælken lunes, gæren røres ud heri og de øvrige ingredienser tilsættes. Pandekagedejen røres godt og står til hævning 2 timer.
Bag pandekagerne på en varm pande i svinefedt og bliver så sprøde, at hvedemelspandekager slet ikke kan tåle sammenligning med dem.

Servér kjørmispandekager med sirup eller syltetøj til.

Kilde : Fynske Egnsretter

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.