Mandagssteg er sådan en rigtig god,gammeldags måde, at anvende en rest kold oksesteg og en portion restesauce på. Mandagssteg er forresten yderst velsmagende med kartoffelmos på toppen, serveret med en grøn salat som en tomatsalat eller som en blandet råkostsalat.
Retten minder forresten en hel del om nutidens koteletter, kylling og bøf med dushesse kartofler på, som ligger i slagterens og superkarkedernes kølediske. Har vi mon her faderen til disse frembringelser ?
MANDAGSSTEG
En rest oksesteg i skiver
en rest brun sauce fra oksestegen, smagt til med salt, peber, paprika, engelsk sauce, småtskåren asie eller svampe
1 portion velsmagende, hjemmegjort kartoffelmos med æg
æg til pensling
rasp
Læg skiver af kold oksesteg i et smurt ovnfast fad. Overhæld kødet med saucen og læg tilsidst et godt lag kartoffelmos over. Pensl med æg, drys med rasp og stilfadet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 minutter til retten er varm og overfladen gylden.
Server mandagssteg med grøn salat til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.