onsdag

Skinke og makaroniomelet

Skinke- og makaroniomelet er en gammel opskrift fra 1946, lanceret af en norsk husholdningslærerinde, oversat til dansk og gennemset af dansk husholdningslærerinde på Fru birgitte Berg-Nielsens Husholdningsskole.

Makaroni var dengang den mest brugte pastaform i Danmark.SKINKE OG MAKARONIOMELET

250 g makaroni ( eller anden pasta)
2 liter vand
75 g smør
75 g hvedemel
3/4 liter mælk
1/2 kg skinke
peber
muskat
5 æg

Makaronien sættes over i kogende, saltet vand. Når det er kogt, skæres ud i små stykker. Smørret smeltes, bages op med melet, spædes med mælken, gives et opkog og tages af ilden. Den fintskårne skinke, makaronien og æggeblommerne kommes i. Tilsidst de stiftpiskede æggehvider og krydderier efter smag.
Kommes i en smurt form, strøes med rasp og dryppes med smeltet smør.
Bages ved ca. 200 grader 1 time i ovnen.

Servér skinke- og makaroniomelet med kogte grøntsager efter smag og smeltet smør.

VELBEKOMME

For de fleste er hverdagen så småt ved at indfinde sig igen efter en lang julemåned med masser af fristelser.
Vægten er hos mange steget et kg eller flere og tiden er inde til at genfinde idealvægten og havde man i forvejen nogle kg for meget på sidebenene må der sættes ind. - Ikke nødvendigvis ved hjælp af damebladenes slankekure. De fører sjældent til andet end livslang elevatorvægt.

Så er det meget mere sikkert og stabilt, at satse på en fornuftig levevis generelt ved at foretage nogle få og effektive ændringer i den daglige kost og vi kommer ikke uden om det, - blive rørt noget mere.

Man kan sagtens spise god gammeldags mad med omtanke og bevare idealvægten samtidig. Reducér lidt på fedt og sukker i opskrifterne, tag lidt mindre af retten og spis grøntsager, man holder af til alle hovedmåltider. Spis groft brød og mindre fede mejeriprodukter. Lykkes det, at tillægge sig gode vaner fremover, vil man langsomt, men sikkert smide de overflødige kg uden større afsavn og vægten vil holde, modsat de evindelige elevatorkure.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.