lørdag

Æblefars a la Hüttemeier

Æblefars a la Hüttemeier, serveret med rødkål, brunede kartofler og skysauce fra fadet er en af mange retter, Kirsten Hüttemeier lancerede i 50erne.

En god og særdeles velsmagende hverdagsret i december med æbler, rødkål og brunede kartofler til at sætte sindet i den rette julestemning.


Opskriften er til 2 personer

ÆBLEFARS A LA HÜTTEMEIER

300 g hakket flæskekød
1/2 dl rasp
1 1/2 dl apollinaris
1 æg
3 spsk. hakkede, brunede løg
2 spsk. hakket persille
salt
peber
lidt ingefær
3 - 4 æbler
smørklatter

Æblerne skrælles, kernehuset udhules. Æblerne skæres i ringe, som lægges i bunden af et ildfast fad. Farsen røres af det hakkede kød sammen med raspen, der er rørt ud i apollinaris, øg, løg, persille og de øvrige krydderier.
Fordel farsen over æblerne, drys med rasp og læg smørklatter over.
Steges i ovnen ved 225 grader i 30 minutter.
Skyen, der har dannet sig, hældes fra og tilsættes fløde, smør, kulør, kødekstrakt og krydderier. Saucen jævnes med lidt meljævning.

Servér æblefars a la Hüttemeier med rødkål, brunede kartofler og skysauce.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.