lørdag

Mulatkage

Datidens bagepulver, Rena Bagepulver, udsendte en række bageopskrifter sidst i 50erne. Mulatkage er én af disse.
Så sikker var man på et godt resultat med Rena Bagepulver, at man fik pengene tilbage, såfremt der var uheld med en kage. - En meget flot service.


MULATKAGE

2-3 spsk. kakao
1 1/2 dl mælk
150 g smør eller mgr.
2 æg
250 g puddersukker
250 g mel
3 tsk. bagepulver

smørcreme - Rør ingredienserne sammen
125 g palmin
1 æg
100 g flormelis

glasur - Rør flormelis og lidt kogende vand sammen
flormelis og vand eller sigtet flormelis
hakkede mandler

Udrør kakaoen med mælken og bring det i kog. Heri smeltes smørret. Æg og puddersukker piskes godt sammen. Rør melet, iblandet bagepulver i, skiftevis med kakaoblandingen til der dannes en jævn dej.
Fordel dejen i en lille smurt og raspet bradepande og bag kagen ved 170 grader i 30 minutter.

Afkøl kagen og skær den så igennem til 3 lige store stykker, der lægges sammen med smørcreme. Kom glasur på kagen og pynt med hakkede mandler.

Mulatkage nydes til en glad kop kaffe eller te.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.