Et lækkert alternativ til traditionel kogt nytårstorsk, har man mod på at prøve lidt andet.
Opskriften er til 4 personer
TORSKEFAD MED KARTOFFELBOLLER
1 kg torskefileter
1/2 citron
salt
peber
100 g smør
1/2 liter fiskesuppe
Små kartoffelboller
1 kg kogte, skrællede kartofler, kogt uden salt
lidt salt
1-2 æg
100 g mel
vand
salt
De kogte kartofler pureres til kartoffelsne i en kartoffelknuser, blandes med salt, æg og mel. Ælt dejen godt. Den skal være så bollerne kan formes med hænderne.
Kog vand og salt og kom valnøddestore kartoffelboller i det kogende vand, ikke for mange ad gangen og kog dem. Lad bollerne trække færdige 15 - 20 minutter.
Torskefileterne dyppes i smeltet smør, stænkes med citronsaft og strøes med salt og peber. Fileterne rulles sammen fra den bredeste ende. De holdes sammen med en tandstikker. Læg de sammenrullede fileter i et smurt ildfast fad, overhæld med fiskesuppen og resten af smørret, smeltet i varmt vand. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Dryp med suppen nogle gange undervejs.
Anret torskerullerne i rundkreds på et fad med kartoffelboller, overhældt med smeltet smør og drysset med hakket persille, i midten.
Servér torskefad med kartoffelboller med hollandaisesauce til.
VELBEKOMME
Gammeldags Nytårstorsk som jeg tidligere har udgivet
Noget om mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.