tirsdag

Skippers hornfisk med knaspersille og bacon

Hornfisk er en sæsonfisk og ude af sæson i øjeblikket, men når foråret kommer, rar at have i erindring som variation til en forhåbentlig spændende ugenlig fiskedag.

Hornfisk kan erstattes med anden fisk som torsk eller fladfisk.

Kirsten Hüttemeier introducerede retten, som en ret, børn kunne lave i hjemmet, på baggrund af deres skolekøkkenkundskaber sidst i 50erne. - Og selvfølgelig alle vi andre med !


SKIPPERS HORNFISK MED KNASPERSILLE OG BACON

2 store hornfisk
1 æg eller en æggehvide
rasp
1 tsk. salt
50 g mgr. til stegning
100 g bacon
2 håndfulde persille, i småstykker

Klip baconskiverne i strimler. Skyl persillen og fjern de groveste stilke. Kom baconstrimlerne på en varm, tør pande og steg dem sprøde. Fjern dem fra panden og steg persillen ved rask varme et øjeblik i noget af baconfedtet.
Fisken, som er renset og skåret i 8 stykker aftørres og dyppes i æg og rasp. Steg fisken gylden på panden og vend kun en gang undervejs.

Anret skippers hornfisk med knaspersille og bacon over og serer den med 1 skål salat, kogte grøntsager og brunet smør.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.