lørdag

BLODBUDDING

I gamle dage på landet, da man slagtede gris til jul, var blodpølse og blodbudding såre almindeligt og den helt ældre generation, som voksede op med det, har da heller ikke glemt disse retter med blodet fra grisen.
Personligt er jeg bekendt med ældre mennesker, der bogstavelig talt får julelys i øjnene ved synet af blodpølse og blodbudding.

Yngre og unge af i dag, vil antagelig nok betakke sig, men i anledningen af den forestående jul, syntes jeg alligevel vi vil kigge på denne meget gamle opskrift. - Om ikke for andet, så for kuriøsitetens skyld.

Der finder ikke mange slagtninger sted i dag i anledning af julen, - måske nogle få på landet.


BLODBUDDING

1/2 liter blod
1/2 liter mælk eller vand
50 g byggryn
50 g rugmel
60 g flæsk eller mgr.
50 g sukker
50 g rosiner
1 1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. allehånde
1/2 tsk. nelliker
2 tsk. salt

Hæld blodet gennem en hårsi, skær flæsket i terninger, bland dette og alle de øvrige ingredienser i blodet. Opvarm blandingen i en gryde under stadig omrøring, indtil den bliver som en tyk vælling. Hæld dejen i en form og kog den i vandbad ca. 1 time.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.