torsdag

Frikadeller af lynrørt fars

Farsen, der består af hakket kalve- og flæskekød, rørt med apollinaris, kan udover frikadeller anvendes til kødrand med kogte ærter og gulerødder, kogte bønner i mindre stykker eller hvad man nu syntes bedst om. Det er en ganske nem og hurtig rørt fars.

I en travl juletid er det rart med noget nemt. Farsen kan evt. røres om morgenen og hvile sig i køleskabet i løbet af dagen, til den skal bruges, men den må ikke stå til næste dag. Rå fars skal bruges den samme dag.

Opskriften, der er tilbage fra  50erne, er til 4 personer.

FRIKADELLER AF LYNRØRT FARS

250 g hakket kalvekød
250 g hakket flæskesmåkød
3 spsk. rasp
1 æg
1 spsk. mel
1 løg
2 tsk. salt
2 drys peber
3 1/2-4 dl apollinaris
ca. 75 g fedtstof til stegning

Bland alle ingredienserne i det hakkede kød på nær apollinaris, som røres i tilsidst. Rør farsen ensartet. Brus fedtstoffet af på panden og form frikadellerne med en ske, der er dyppet i koldt vand først. Steg dem gyldne på begge sider og vend kun frikadellerne én gang undervejs.

Servér frikadeller af lynrørt fars med kogte kartofler, smørsauce, salat, surt som asier, rødbeder eller rødkål til.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.