I juletiden hører sig ris til. Æble-rispie er en skøn gammel dessert efter en decembermiddag blandt familie eller venner. Pien er også god til en glad kop julekaffe.
Opskriften er til 4 personer
ÆBLE-RISPIE
3/4 kg æbler
1/2 stang vanilie
sukker
1/2 dl rosiner
1 tallerken risengrød (ca. 1/2 liter mælk og 3/4 dl ris)
25 g smør
2 spsk. sukker
10 mandler
2 æg
Kog æblerne til en stiv mos med lidt vand og den flækkede vanilje. Smag æblemosen til med sukker, rør rosinerne deri og læg mosen i en smurt ovnfast form.
Rør risengrøden med det smeltede smør, sukker, afskallede, hakkede mandler og æggeblommerne. Pisk æggehviderne og vend dem i. Hæld risen over æblerne og sæt fadet i ovnen. Bag ca. 1 time ved 180 grader.
Servér æble-rispie lun med iskold flødeskum.
Mormors Juleopskrifter
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.