mandag

Hvidvinsgelérand med vindruer

I en juletid med megen fed og sød mad er hvidvinsgelérand med vindruer en frisk dessert, som er rimelig hurtig at lave. - Og for nemheds skyld kan selve vinranden laves flere dage før, den skal serveres med råcreme til.

Skal desserten være til en del mennesker, laves blot et par gelérande eller flere nogle dage før og sættes koldt.


Opskriften er til 6 personer

HVIDVINSGELÉRAND MED VINDRUER

3/4 liter hvidvin
sukker efter smag
blå eller grønne vindruer
12 blade husblas

råcreme
2 æggeblommer
4 spsk. flormelis
2 stiftpiskede æggehvider
1 1/2 - 2 dl flødeskum

En randform skylles med koldt vand og drysses med sukker. Husblassen lægges i blød i koldt vand 10 minutter, knuges op heraf og smeltes i lidt af vinen. Afsvales og blandes i resten af vinen, der smages til med sukker. Lidt af vinen hældes i formen og når den er stivnet så meget, at geléen kan bære, lægges druerne på.
Resten af vinen øses over, lidt forsigtigt, så druerne ikke flytter sig.
Randen stilles koldt og lige før serveringen dyppes randen i få sekunder i varmt vand og den er nem at vende ud.

Råcremen : Hertil piskes æggeblommerne med sukkeret og evt. vanilie. De stiftpiskede æggehvider og flødeskum blandes i umiddelbart før serveringen.

Servér hvidvinsgelérand med vindruer smukt på fad, pyntet med druer og råcreme til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.