onsdag

Grisetæer i gelé

Grisetæer i gelé, serveret med sennep og rødbeder og et godt rugbrød passer fint til årstiden. - Det smager bedre end det lyder med grisetæer.

For de, som har lyst til at forsøge sig med denne meget gamle ret, bliver det nødvendigt med et besøg hos slagteren. Grisetæer vil ikke være nemme at opdrive i supermarkedet.


Opskrift til 4 personer

GRISETÆER I GELÉ

2 - 4 grisetæer
vand
salt
1 laurbærblad
4-5 peberkorn

Grisetæerne skoldes og skrabes omhyggeligt. De skalvære helt rene og fri for børster. Grisetæerne koges i vand med salt, laurbærblad og peberkorn til de er godt møre og kødet løsnes fra benene. Kogetiden er mindst 2 - 3 timer.
Tæerne flækkes på langs med en skarp kniv og lægges i et fad. Den siede suppe hældes over og afløles. Suppen stivner ved afkøling uden husblas. Er der rigelig suppe, kan den indkoges lidt. Suppen kan evt. tilsættes lidt eddike, før den hældes over.
Servér grisetæer i gelé med sennep, syltede rødbeder og et godt rugbrød.


Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.