søndag

Æg i kokotte

Æg i kokotte kan serveres med et væld af tilbehør, der alle passer fint til ægget. Den gamle kogebog foreslår en række spændende garniturer til kokotte æg, der serveres som en lille forret med ristede franskbrødssnitter til.

Vi starter med ægget. Opskriften er til 1 prs.

ÆG I KOKOTTE

1 æg
en lille, smurt kokotte (lille ovnfast portionsskål)

Smør en lille kokotte godt og slå ægget ud i skålen. Dæk med staniol, sæt formen i vandbad i en lille kasserolle eller sæt kokotten i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Ægget er færdigt, når æggehviden er stivnet. Blommen skal helst være blød.

garniture forslag

Smørristede champignonskiver i bunden af kokotten.

Leverpostej, rørt op med fløde i bunden af hver skål

Fin kødfars i bunden. Smørdampede asparges over det færdige æg

Aspargessnitter i bunden af skålen

Pynt ægget med rejer og rejestuvning til

En fin lille forret til en decembermiddag og såmænd også som lille lun frokostret.

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.