Æg i kokotte kan serveres med et væld af tilbehør, der alle passer fint til ægget. Den gamle kogebog foreslår en række spændende garniturer til kokotte æg, der serveres som en lille forret med ristede franskbrødssnitter til.
Vi starter med ægget. Opskriften er til 1 prs.
ÆG I KOKOTTE
1 æg
en lille, smurt kokotte (lille ovnfast portionsskål)
Smør en lille kokotte godt og slå ægget ud i skålen. Dæk med staniol, sæt formen i vandbad i en lille kasserolle eller sæt kokotten i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Ægget er færdigt, når æggehviden er stivnet. Blommen skal helst være blød.
garniture forslag
Smørristede champignonskiver i bunden af kokotten.
Leverpostej, rørt op med fløde i bunden af hver skål
Fin kødfars i bunden. Smørdampede asparges over det færdige æg
Aspargessnitter i bunden af skålen
Pynt ægget med rejer og rejestuvning til
En fin lille forret til en decembermiddag og såmænd også som lille lun frokostret.
Mormors Juleopskrifter
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.