torsdag

Spanske ris med æg

Dengang i 50erne som nu, er det rart med lidt afveksling i decembermaden. Spanske ris med æg ligger let iblandt den fede julemad og er dejligt, serveret med julesalat.

Og så skal det også gerne være lidt nemt i denne tid, hvor folk flyver og farer afsted.


Opskriften er fra sidst i 50erne og beregnet til 5 - 6 personer

SPANSKE RIS MED ÆG

2 kopper ris
3 kopper bouillon, hønsekødsuppe eller anden suppe
4 spsk. tomatketchup
1 spsk. smør
1 hakket løg
salt
peber
paprika
halve æg
timian
persille eller salatstrimler

Ris og suppe koges i en gryde sammen med tomatketchup, smør og løg. Koges under tætsiddende låg i 12 minutter. Trækker i 12 minutter et lunt sted og smages så til med salt, peber og paprika.
Halve kogte æg og lidt grønt lægges på.

Serveres med julesalat og evt. nogle resteskinkeskiver.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.