torsdag

Farseret Torsk

Farseret torsk, opskrift fra 1946, er et godt bud på alternativ nytårstorsk, har man lyst til og mod på at prøve det.
Nytårsaften er lige om hjørnet og er det muligt, at hente torsken direkte fra fiskerne, - gør det. Fisken skal i hvert fald være helt frisk med røde gæller og blanke øjne.

Fiskefarsen røres af hakket torsk, lidt rasp, lidt mælk, salt og peber eller som man nu kan lide den.


FARSERET TORSK

1 torsk på ca. 2 kg
250 g fiskefars rørt af hakket torsk, rasp, mælk, salt og peber
2 spsk. hakket persille
100 g smør
3 dl hvidvin
2 spsk. rasp
2 spsk. skarp ost
citronsnitter til pynt

Fisken renses og fyldes med fiskefarsen. I et ildfast fad strøes et lag persille. Imellem persillen lægges små stykker smør. Fisken anbringes i fadet, overhældes med vinen, drysses med rasp og ost. 50 g smeltet smør hældes over og fisken sættes i ovnen til den er gennemstegt og gylden.

citronsauce
1/2 citron
60 g smør
salt
peber
1 dl vand

Saften af citronen kommes i en kasserolle. Heri kommes smør, salt, peber og det kolde vand. Dette koger i vandbad, d.v.s. gryden anbringes i en anden gryde med kogende vand i 1/4 time.

Servér farseret torsk, smukt arrangeret med citronsnitter, med en lille fast pillekartoffel og citronsauce til.

VELBEKOMME

Nytårstorsk, som tidligere udgivet

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.