Bankeflæsk af saltet flæsk, en erindring om en af barndommens typiske hverdagsretter. Bankeflæsk af saltet flæsk, serveres med løgsauce, kogte kartofler og rødbeder.
Hvis ikke det er muligt, at skaffe saltet flæsk, kan man forholdsvis nemt selv salte et stykke.
Lav en saltlage af kold vand og salt. Læg flæsket i og sæt det i køleskabet til næste dag. Tag flæsket op af lagen og dup det tørt med køkkenrulle før skæres i tynde skiver og dyppes i mel.
BANKEFLÆSK AF SALTET FLÆSK
400 bryst- eller bugflæsk
50 g mel
25 g mgr.
1/2 liter mælk
1-2 løg, skåret i skiver
salt
peber
Skær det saltede flæsk i tynde skiver. Bank dem let og vend dem i mel. Steg dem brune på panden. Brun løg og resten af melet i fedtstof. Spæd med mælk eller vand. Tilsæt kulør, om ønskes.
Smag til med salt og peber. Hæld løgsaucen over flæsket.
Servér bankeflæsk med kogte kartofler, løgsauce og en rødbede til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.