lørdag

Bøfkager

Bøfkager, garneret med stegt løg og agurk har russisk oprindelse. Bøfkager serveres med stuvede grøntsager, kartofler. salat eller stegte tomater.

Bemærk at spækket ikke skal hakkes med, men skæres i små tern og tilsættes det hakkede kød sammen med hakket agurk. Spækket kan helt udelades.


Opskriften udkom i Henriette Schønberg Arkens kogebog fra 1946.

BØFKAGER

750 g oksekød
100 g spæk
1 spsk. hakket agurk
ca. 4 dl mælk
1 spsk. kartoffelmel
salt
peber
løg
agurk
100 g fedt eller smør til stegning

Kødet skæres småt, males 4 gange (kødhakker), tilsættes flæsk og agurk. Mælken spædes i lidt efter lidt. Tilsidst kommes kartoffelmel og krydderier i. Formes til runde, lidt store ikke for tykke bøffer, som steges i smør eller fedt ved hurtig varme.
Steg løg og agurk ligeledes i smør eller fedt og læg det på bøfferne.

Servér bøfkager med stuvede grøntsager, kartofler, salat eller stegte tomater.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.