Bøfkager, garneret med stegt løg og agurk har russisk oprindelse. Bøfkager serveres med stuvede grøntsager, kartofler. salat eller stegte tomater.
Bemærk at spækket ikke skal hakkes med, men skæres i små tern og tilsættes det hakkede kød sammen med hakket agurk. Spækket kan helt udelades.
Opskriften udkom i Henriette Schønberg Arkens kogebog fra 1946.
BØFKAGER
750 g oksekød
100 g spæk
1 spsk. hakket agurk
ca. 4 dl mælk
1 spsk. kartoffelmel
salt
peber
løg
agurk
100 g fedt eller smør til stegning
Kødet skæres småt, males 4 gange (kødhakker), tilsættes flæsk og agurk. Mælken spædes i lidt efter lidt. Tilsidst kommes kartoffelmel og krydderier i. Formes til runde, lidt store ikke for tykke bøffer, som steges i smør eller fedt ved hurtig varme.
Steg løg og agurk ligeledes i smør eller fedt og læg det på bøfferne.
Servér bøfkager med stuvede grøntsager, kartofler, salat eller stegte tomater.
VELBEKOMME
Noget om Mad
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.