onsdag

Postej med kylling

Skal det være lidt festligt at se på og smage godt, samtidig med man står med en rest stegt kylling og en portion kraftig skysauce tilovers, er denne gamle postejopskrift lige sagen.
Udover kyllingeresterne skal anvendes en god fars af flæskekød, rørt som man nu helst vil have den.
Butterdej kan vi lave selv, men den frosne er nu udmærket til formålet.
Skysaucen tilsættes efter smag trøfler, oliven eller champignons.

Det hele bages ind i butterdej, hvis man da ikke lige foretrækker, at bage butterdejen som en form, hvori man kan fylde kyllingekødet, blandet med svampe eller hvad man nu kan lide og serverer saucen ved siden af. I så fald undlades farsen.

Der er så vide rammer for denne postej, - en resteret, som kan komponeres på mange måder, efter smag og hvad man har i køleskabet. Fantasien kan få frit løb. Men uanset, en elegant servering.


POSTEJ MED KYLLING

1 portion hjemmelavet eller frossen butterdej
1 portion rørt fars af flæskekød
rester af stegt kylling
1 rest kraftig skysauce
trøfler, oliven eller champignons

Rul butterdejen ud og beklæd en form med dejen, så den ligger helt op om kanten. Tag dej fra til låg. Læg et lag kødfars inden i op om butterdejen. Fyld rester af den stegte kylling i og læg et lag skysauce, tilsat trøfler, oliven eller champinons ovenpå. Slut af med et lag fars. Kanten af butterdejen bøjes ned på farsen og et låg af butterdej lægges over. Pynt kanten med en snoning af butterdej eller med en krans af snitter.
Bages i ovnen ved 200 grader i 20-30 minutter.

Servér postej med kylling straks den kommer ud af ovnen.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.