Sursteg, lagret i eddikevand eller mælk, der står i et par dage til den er sur, er en gammel stegeret, som stammer fra Norge.
Her har vi fat i vor norske husholdningslærerinde, som lavede sursteg med mælk. Begge metoder kan bruges alt efter temperament.
For nu at forvirre begreberne, er der også nogle, som springer de to metoder over og i stedet bruger kærnemælk til syrning af kødet.
Opskrift til 6 personer
SURSTEG
1 stk. oksekød til grydesteg (til 6 personer)
1/2 flaske eddike
1 liter vand
1 tsk. peber
2 tsk. salt
100 g smør
2 liter kogende vand
sauce
50 g smør
50 g mel
3/4 liter kraftsky
1 tsk. sukker
1 tsk. eddike
1 dl sur fløde
Stegen vaskes og lægges natten over i eddike og vand. Eller læg stegen i mælk og lad den stå til mælken bliver sur (2 døgn).
Stegen tørres, indgnides med salt og pebermix. Smørret brunes i en stegegryde og kødet brunes på alle sider. Spæd med kogende vand og lad stegen småstege under låg 1 1/2 - 2 timer til den er mør.
Til saucen brunes smør og mel langsomt, spædes med skyen og den sure fløde. Småkoger 10 minutter og smages til med sukker og eddike.
Servér sursteg, skåret i smukke skiver med kartofler, sauce, en skål salat og grøntsager efter årstiden.
VELBEKOMME
Noget om Mad
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.