søndag

Æg med Spinat

En gammeldags og smuk lille forret, der smager fantastisk før en god middag. Pocherede æg indgår i opskriften, det betaler sig at lave dem lidt i forvejen, da de kræver overvågning under tilberedningen.
Æg til pochering skal være absolut kolde og helst nylagte.

Opskriften her er fra 1946 og yderst aktuel. Fandt en lille film på YouTube, der viser hvordan man laver pocherede æg. Den gamle opskrift holder den dag i dag.


ÆG MED SPINAT

1 dyb tallerken dampet spinat, ca. 1/2 kg
30 g smør
20 g hvedemel
1 1/4 dl fløde
salt
peber
melis
franskbrød i skiver uden skorpe, stegt i smør
pocherede æg
1 spsk. finthakket persille

POCHEREDE ÆG

6 æg
1 liter vand
1 spsk. eddike
salt

Start med de pocherede æg. Vandet bringes i kog, tilsættes salt og eddike. Ægget slås forsigtigt ud heri, lige nede ved vandet, hvor det koger kraftigst. Eller kom ægget i en kop og vend denne hurtigt ud i det kogende vand. Kom ikke for mange æg  i ad gangen. Højst 2-3 stk. Hold vandet let kogende, dryp lidt vand over æggene med en hulske. Beregn 3 minutter svag kogning til hviden er stivnet.
Æggene tages op med en hulske, dyppet i koldt vandt og lægges på et fad til de skal bruges. Hviden afpudses, idet æggene stikkes ud med et glas eller en form for at blive pæne.

SPINAT

Smør, mel og spinat røres sammen og får et opkog med fløden. Salt, peber  og melis tilsættes efter smag.

Fjern al skorpe fra et antal franskbrødsskiver og steg skiverne i smør på panden.

Servér æg med spinat på de smørstegte franskbrødsskiver, som spinaten er fordelt på, læg et pocheret æg på hver skive og drys med finthakket persille.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.