tirsdag

Høns på landlig måde

Denne gamle ret kan akkurat ligeså godt fremstilles af en stor kylling eller en poulard, som med en høne. Kyllingen og poularden har meget nemmere ved at blive mør og så er høns ofte ikke helt unge,hvorfor de egner sig bedst til suppe.

Det er en gammel opskrift og som en del af disse gamle opskrifter, mangler der mål og vægt, så man må skønne sig lidt frem med hensyn til mængden af grøntsager. Jeg vil sige et par gulerødder, et løg, et stykke selleri, en porre og en dåse hakkede tomater.


HØNS PÅ LANDLIG MÅDE

1 høne (stor kylling eller kødfuld poulard)
gulerødder, skåret i tern
løg, hakket
selleri, skåret i tern
porrer, skåret i smalle skiver
smør
tomater, flået og skåret i både (hakkede tomater fra dåse)
makaroni
revet ost
vand
salt

Rens hønen og tør den godt både ud- og indvendig. Gnid ligeledes med salt ud- og indvendig. Brun hønen gylden i smør i en gryde og hæld vand ved. Brug ikke alt for meget vand, da skyen jo gerne skal smage af noget.
Brun grøntsagerne i smør og kom dem i gryden til hønen.
Sæt gryden i en varm ovn og småsteg til hønen er mør, 1 1/2 - 3 timer. Lige før hønen er mør kommes tomater i. Tag hønen op pisk grøntsagerne jævne i skyen.

Servér høns på landlig måde med hønen skåret i nydelige skiver med saucen og de mosede grøntsager hældt over, sammen med kogt makaroni, overdrysset med reven ost.

Noget om Mad 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.