fredag

Løwtenspandekager

Løwtenspandekager,også kendt som hævepandekager, da de på grund af gæren hæver op eller Ærøpandekager. I gamle dage brugte man at putte flæske- eller æblestykker i dejen. Pandekagerne spises med en frugtkompot til.


LØWTENSPANDEKAGER

250 g mel
3 æg (blommer og hvide)
1 1/2 dl mælk
50 g gær
1 tsk. sukker
1/2 tsk. salt
1 knsp. kardemomme
Svinefedt eller smør til stegning

Lun mælken til den er håndvarm og rør gæren ud i den. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær æggehviderne, som piskes stive, og rør dejen sammen. Vend de stiftpiskede æggehvider i tilsidst.
Stil dejen til hævning 1 time på et lunt sted.

Pandekagerne sættes på panden i aflange kager, nærmest som klatkager og bages i fedt eller smør.
Servér de dejlige løwtenspandekager med en god frugtkompot til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.