mandag

Fynsk gullash

Fynsk gullash, serveret med kartoffelmos kan laves på både stribet flæsk, okse- eller skinkekød.
Løgene tilberedes nøjagtig som til brunede kartofler.

Opskriften er en gammel fynsk egnsret.

Snyd ikke med kartoffelmosen ved at bruge pulver fra industrien. En hjemmelavet mos af kartofler, tilsat en god smørklat, lidt mælk og smagt til med salt er uden sammenligning så meget bedre.


FYNSK GULLASH

750 g okse- eller svinekød skåret i tern
salt
peber
lidt timian
2-3 dl vand
ca. 1 dl tomatpuré
1 spsk. melis
125 g perleløg
2 madæbler, skrællet og skåret i tern
smør eller mgr. til bruning

Lad fedtstoffet bruse af i gryden og brun kødet heri. Tilsæt krydderier og vand. Lad simre 45 minutter.
På en hed pande smeltes sukkeret til karamel og smørret tilsættes. Heri brunes løgene. Kom løg og æbler i retten og lad det hele simre videre ca. 20 - 40 minutter til kødet er mørt. Tilsæt tomatpure og kog retten igennem under omrøring.

Servér fynsk gullash med kartoffelmos til

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.