Mårregodt eller stuvede kartofler og gulerødder, som retten består af, serveres med flæsk, stegt eller kogt eller med spegesild. Mårregodt kan også nydes, overhældt med fedt og stegte løg eller drysset med flæsketern eller persille. - Og det altsammen på godt gammeldags Vendelbo vis.
Meningen med denne ret er, at lade kartoflerne koge en del ud og hermed jævne retten til en stuvning. Kartoflerne kan også koge helt ud eller moses. Retten er i så fald en kartoffelmos eller kartoffelgrød med gulerødder.
Det særprægede navn mårregodt er udledt af "mårre" eller "morre", det dialektiske navn for gulerod.
MÅRREGODT (STUVEDE GULERØDDER OG KARTOFLER)
gulerødder ad libitum, skåret i små stykker
kartofler ad libitum, skåret i små stykker
mælk, passende til grøntsagerne
Sæt gulerødderne over at koge i mælken og kog dem halvt. Tilsæt nu kartoflerne og kog til gulerødderne er møre og kartoflerne kogt noget ud, så de akkurat jævner mælken til en stuvning. Gulerødderne må ikke koge ud.
Servér mårregodt på en af ovenstående måder eller efter behag med f.eks. frikadeller, paneret flæsk, stegt medisterpølse m.m. Retten går fint i spænd med mange ting.
VELBEKOMME
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.