Desværre får grøden i vore dage ikke den opmærksomhed, som den efter min mening burde have.
Rugmel er netop hovedpersonen i denne gamle egnsret fra Bornholm, hvor man sagde, at når en pige kunne
koge en god rugmelsgrød, var hun klar til at gifte sig.
Det er en rigtig god skik, at indføre en ugentlig grøddag i familien og hermed igen gøre grøden til en skattet hverdagsret. Det er altså hverken bonsk eller et udtryk for mindre formåen, at sætte grød på bordet.Grød er en del af Nordisk Mad og faktisk er grøden ved at sikre sig en solid plads i det danske køkken.
I Jægersborggade, København, åbnede sidste år Københavns første grødbar. To unge fyre står for projektet, som har egen facebook side.
RUGMELSGRØD FRA BORNHOLM
1 l vand
Ca. 250 g groft rugmel
1 tsk salt
Kog vandet op og pisk melet i lidt ad gangen. Kog grøden over svag varme i 10 min. Rør jævnligt i grøden. Smag til med salt, og pisk grøden kraftigt igennem lige inden servering.
Server rugmelsgrød fra Bornholm med sirup og evt. et glas mælk til.
VELBEKOMME
Se mere om grød på bloggen Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.