onsdag

Pighvarre med Aubergines

Pighvarre med aubergines er en fin fiskeret og særdeles god som gæstemad, serveret med et godt brød til.
Det vil lette arbejdet noget, ifald fiskemanden renser og filleterer fisken.

Henriette Schønberg Erken, norsk husholdningslærerinde, hvis kogebog fra 1946 blev oversat til dansk holdt af at eksperimentere. Gennem egne erfaringer og forsøg sammen med interessen for at studere moderne udenlandske madkunstneres værker var hun et stort talent, som frembragte nogle vidunderlige retter og samtidig var hun annerkendt.


PIGHVARRE MED AUBERGINES

1 kg pighvarre
50 g smør
1/2 citron
1 spsk. finthakket persille
2 aubergines
salt
peber
mel
mælk
olivenolie
smør

Fisken renses og fileterne skæres fra skind og ben, hvis ikke fiskemanden da har gjort det for én. Fileterne skæres ud i lidt spidse stykker, saltes, pebres, dyppes i mælk og vendes i mel.
45 g smør smeltes på panden, heri lægges fiskestykkerne, steges i ovnen i 15 minutter og dryppes ofte,
Auberginerne skrælles og skæres i skiver, vendes i mel og steges på panden i halvt olivenolie og halvt smeltet smør. Drys med lidt salt.

Arranger fisken på et aflangt fad, citronsaften presses ud over og tilsidst hældes 15 g let brunet smør over. Læg aubergineskiver omkring fisken og servér den med godt brød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.