Nu er det weekend og trænger vi ikke til at forkæle os selv med noget godt til kaffen ? Kagen her er dejlig, overtrukket med tyk, hvid glasur, serveret med frugter, flødeskum eller en kold råcreme til
Opskriften blev lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1957
NØDDEKAGEN FRA SAN REMO
100 g nøddekerner, malet
50 g smør
125 g sukker
2 æg
1/2 strøget tsk. bagepulver
100 g hvedemel
knap 1 dl fløde
evt. 3 tsk. kanel
fyld
forskellige rå eller henkogte frugter
pynt
hvid glasur af flormelis og lidt kogt vand
Smør og sukker røres hvidt, æggene tilsættes og herefter de malede nøddekerner, bagepulver, evt. kanel, mel og fløde.
Dejen fyldes i en velsmurt, raspdrysset randform (1 1/2 liter) og bages i ovnen ved 175 - 200 grader i 50 - 60 minutter.
Lad kagen stå et øjeblik i formen, før den vendes ud. Den kan med fordel opbevares i en kagekasse sammen med 1 rå, skrællet kartoffel i en dags tid eller to.
Overtræk kagen med en tyk, hvid glasur, fyld op i midten med henkogte frugter og servér den til en god kop kaffe tillige med flødeskum eller en kold råcreme.
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.