lørdag

Nøddekagen fra San Remo

Nøddekagen fra San Remo er bagt med bagepulver og kan derfor ikke opbevares alt for længe før den bliver tør. Det sidste kan dog kompenseres, idet kagen, når den er vendt ud af formen og kølet af, kommes i en kagekasse tillige med en skrællet, rå kartoffel. Kartoflen sørger for, at kagen bliver tilpas fugtig.

Nu er det weekend og trænger vi ikke til at forkæle os selv med noget godt til kaffen ? Kagen her er dejlig, overtrukket med tyk, hvid glasur, serveret med frugter, flødeskum eller en kold råcreme til


Opskriften blev lanceret af Kirsten Hüttemeier i 1957

NØDDEKAGEN FRA SAN REMO

100 g nøddekerner, malet
50 g smør
125 g sukker
2 æg
1/2 strøget tsk. bagepulver
100 g hvedemel
knap 1 dl fløde
evt. 3 tsk. kanel

fyld
forskellige rå eller henkogte frugter

pynt
hvid glasur af flormelis og lidt kogt vand

Smør og sukker røres hvidt, æggene tilsættes og herefter de malede nøddekerner, bagepulver, evt. kanel, mel og fløde.
Dejen fyldes i en velsmurt, raspdrysset randform (1 1/2 liter) og bages i ovnen ved 175 - 200 grader i 50 - 60 minutter.
Lad kagen stå et øjeblik i formen, før den vendes ud. Den kan med fordel opbevares i en kagekasse sammen med 1 rå, skrællet kartoffel i en dags tid eller to.

Overtræk kagen med en tyk, hvid glasur, fyld op i midten med henkogte frugter og servér den til en god kop kaffe tillige med flødeskum eller en kold råcreme.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.