Jordskokbudding på en kødløs dag med godt brød til eller jordskokbudding, serveret med en god skinke eller andet kød er lækkert og velsmagende. Faktisk er det en soufflé, der også glimrende går an som forret.
Opskriften her er fra 1946 og beregnet til 6 personer.
JORDSKOKBUDDING
1 kg jordskokker
3/4 liter kogende vand
1 tsk. salt
60 g smør
40 g hvedemel
100 g reven ost
4 dl jordskokkekraft (kogevand)
2 dl fløde
peber
1 æggeblomme
rasp
Jordskokkerne skylles, børstes godt rene, skrabes og lægges for ikke at blive mørke efterhånden i en blanding af 1 liter vand, 1 spsk. eddike og 1 spsk. hvedemel. Skylles og sættes over ilden i kogende, saltet vand. Koges til de er møre og lægges på et klæde. Jordskokkerne skæres i skiver, krydres med lidt peber og steges i halvdelen af smørret.
Resten af smørret og melet bages sammen, spædes med kraften, småkoger i 5 minutter, krydres efter smag og irøres æggeblommen.
Et ildfast fad smøres med smør, strøes med reven ost, lidt af saucen lægges i, herover lægges et lag jordskokker, ost og sauce og således fortsættes. Øverste lag skal være sauce, som strøes med resten af osten. Strøes med rasp og dryppes med smeltet smør.
Sæt fadet i ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter.
Servér jordskokbudding straks den kommer ud af ovnen, - efter behag ledsaget af kød og brød.
VELBEKOMME
Noget om Mad
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.