Rundstykker af fuldkornsmel er sammen med andre fuldkornsprodukter helt på linje med vore dages sundhedsidealer, bestående af bl.a. fuldkornsprodukter og fødevarer med lavt fedtindhold.
Rundstykker af fuldkornsmel er en gammel opskrift fra 1946. Dengang bagte man også brød af grove meltyper, men sundhedstrenden med masser af fuldkornsprodukter i kosten er først kommet til langt senere.
Der bliver 20 stk. af portionen
RUNDSTYKKER AF FULDKORNSMEL
150 g hvedemel
30 g sukker
30 g gær
1 tsk. salt
1 spsk. olie eller usaltet fedt
4 dl mælk
+ 350 g fuldkornshvedemel
Alt røres til en tynd dej, som sættes til hævning 1/2 time.
Nu tilsættes 350 g fuldkornshvedemel. Dejen æltes 1/4 time og hæver 1/2 time. Laves til 20 små, lidt aflange rundstykker. Hæver i 10 minutter og pensles med æg og bages i varm ovn (200-225 grader) i ca. 20-25 minutter.
Køl rundstykkerne af på en rist, flæk dem og servér med smør, ost og marmelade til en glad kop morgenkaffe.
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.