onsdag

Donasser

Donasser, kogt i fedt akkurat som klejner, er værd at prøve og sjove at kunne sætte på kaffebordet.

Opskriften er fra Henriette Schønberg Erkens Store Kogebog fra 1946. Hun var norsk, havde sans for det og blev oversat til dansk. Mange af retterne ligger da også tæt på de gamle danske retter.


Jeg har uden held forsøgt at finde ud af, hvor donasser stammer fra.

DONASSER

2 dl sur fløde
2 dl sur fløde
2 æg
4 dl sukker
60 g smør
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. kardemomme
2 tsk. bagepulver
hvedemel (så meget at dejen er blød og kan rulles ud)

Fedt eller olie til kogning

Æg og sukker piskes, tilsættes det smeltede, afkølede smør og krydderierne. Mel tilsættes, så meget at dejen lige kan udrulles og den skal være så blød som mulig.
Stil ud i runde kager med et glas eller jern. I midten stikkes et ekstra hul, så vi får en ring.

Kog kagerne i fedt (eller olie).

Servér donasser til en god kop kaffe.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.