mandag

Kålrabimos med Flæsk

Gammeldags kålrabimos med flæsk, en dejlig vinterspise, serveret med sennep og rugbrød. Den dejlige grøntsagsmos bliver ekstra god, ved tilsætning af en stor klat smør, men smørret kan undlades.

Det er ikke alle forretninger, som forhandler kålrabi, men ellers gør invandrerbutikkerne og grøntmarkeder.

Opskriften er til 4 personer


KÅLRABIMOS MED FLÆSK

1 kg kålrabi
500 g kartofler, skrællet og skåret i småstykker
3 gulerødder, skåret i tern
Ca.1 kg saltet og udvandet flæsk eller røget kød, evt. hamburgerryg
¾ l vand
Salt
Peber
evt. en stor klat smør

Kød og vand sætter over at koge i en gryde, 1 1/2 - 2 timer til kødet er mørt. Vandet skal lige dække kødet. Tilsæt grøntsagerne og lad dem koge med den sidste 1/2 time.
Tag kødet og grøntsagerne op. Mos (blend) grøntsagerne, spæd med kogevandet til en passende konsistens, tilsæt en stor klat smør og smag til med salt og peber.

Servér kødet skåret i nydelige skiver med mosen, sennep og rugbrød til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.