Gammeldags kålrabimos med flæsk, en dejlig vinterspise, serveret med sennep og rugbrød. Den dejlige grøntsagsmos bliver ekstra god, ved tilsætning af en stor klat smør, men smørret kan undlades.
Det er ikke alle forretninger, som forhandler kålrabi, men ellers gør invandrerbutikkerne og grøntmarkeder.
Opskriften er til 4 personer
KÅLRABIMOS MED FLÆSK
1 kg kålrabi
500 g kartofler, skrællet og skåret i småstykker
3 gulerødder, skåret i tern
Ca.1 kg saltet og udvandet flæsk eller røget kød, evt. hamburgerryg
¾ l vand
Salt
Peber
evt. en stor klat smør
Kød og vand sætter over at koge i en gryde, 1 1/2 - 2 timer til kødet er mørt. Vandet skal lige dække kødet. Tilsæt grøntsagerne og lad dem koge med den sidste 1/2 time.
Tag kødet og grøntsagerne op. Mos (blend) grøntsagerne, spæd med kogevandet til en passende konsistens, tilsæt en stor klat smør og smag til med salt og peber.
Servér kødet skåret i nydelige skiver med mosen, sennep og rugbrød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.