tirsdag

Tyske Fastelavnskager

Søndag i denne uge er det fastelavnsøndag. Mange vil hygge sig med at bage lækre fastelavnsboller til familien. I stedet for traditionelle fastelavnsboller, som da bestemt er dejlige, kan tyske fastelavnskager være en oplagt mulighed for at prøve noget nyt.

Tyske fastelavnskager er en gammel tysk opskrift. Bollerne er bagt med bagepulver og ligesom klejner, kogt i palmin og ubetinget bedst, spist med det samme.

Der bliver ca. 100 stk. af portionen


TYSKE FASTELAVNSKAGER

500 g mel
1 tsk. bagepulver
1-2 æg
100 g sukker
2 1/2 dl mælk
en anelse salt
reven skal af citron (usprøjtet)
100 g mgr.

Palmin eller olie til kogning

Mel og bagepulver blandes og der laves en fordybning i midten. Æg og sukker røres sammen med mælk, salt, revet citronskal, mel (hold lidt tilbage til bordet ved udrulning). Mgr. høvles i dejen på en ostehøvlsom æltes godt sammen. Lad dejen hvile 15 minutter, rul den ud på et meldrysset bord og stik ud til runde kager med et portvinsglas.
Varm palminen op i en gryde. Når den er varm nok prøves med en tændstik, om det syder omkring den.
Kom nogle stykker i ad gangen og bag kagerne gyldne. Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir.

Sigt flormelis over de dejlige tyske fastelavnskager og servér dem til en god kop kaffe.

Spise med Mormor

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.