lørdag

Risengrynskage fra Bogø

Risengrynskage fra Bogø 1896, er at finde i Danske Egnsretter af Stig Lou Mortensen. Kagen kan spises både som dessert og serveres som noget lækkert til kaffen.

En god måde at få anvendt en rest risengrød på og risengrød kan jo sagtens spises året rundt, - ikke blot ved juletid. En god måde at lave risengrød på er høkassemetoden eller risengrød i sengen. Se her hvordan !


RISENGRYNSKAGE FRA BOGØ

100 g tvebakker
2 store kopper mælk
6 æg
100 g margarine
1 tsk. kanel
1 håndfuld korender
1 rest risengrød (en dyb tallerken fuld)
Margarine til formen
Rasp til formen

Tvebakkerne udblødes i mælken. Æggene deles, og blommerne røres godt sammen med margarinen, sukker, kanel, korender og risengrøden. Hviderne piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst.
En bageform smøres med margarine og drysses med rasp. Dejen kommes i formen, og kagen bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 – 35 min.
Kagen vendes ud og afkøles.
Risengrynskagen serveres med flødeskum og varm frugtsauce.

I den oprindelige opskrift til Risengrynskagen står, at man skal anvende for 8 øre tvebakker. Heldigvis står der også, at opskriften er fra 1896, ellers havde det været ret vanskelig at beregne hvor mange tvebakker, det kunne være. Tvebakker i 1896 var imidlertid en del større end dem, man køber i dag.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.