mandag

Fyldte Paprika

Fyldte paprika eller som vi i vore dage kalder dem, peberfrugter, var også at finde på middagsbordet i min barndom, fyldt med en kødfars. Med Ungarn som udgangspunkt har man i århundreder dyrket paprika, som blev brugt til det, vi kender som krydderiet stødt paprika. Hylstrene blev sjældent brugt som grøntsag dengang. Forøvrigt indeholder peberhylstrene mange flere vitaminer end andre grøntsager, tomater iberegnet.
Egentlig stammer dette medlem af natskyggefamilien fra Sydamerika og blev i 50erne dyrket i omtrent 30 arter i Ungarn, som var hovedsædet for paprikadyrkning. Det var i Ungarn og Balkanlandene, forskellige retter af paprikaen udvikledes.


Opskriften her på fyldte paprika er efter gammel originalopskrift og beregnet til 6 personer.

FYLDTE PAPRIKA

12 grønne, middelstore paprika (peberfrugter)
1 stort, hakket løg
persille
250-300 g fint hakket råt svinekød
hvidløg knust med salt
peber
1 æg
2-4 spsk. tør, dampet ris
tomatsauce eller tomatpure

Stilkene skæres af som låg og hylstrene udhules. Sagerne blandes godt og fyldes i frugterne, dog ikke mere, end at der bliver plads til, at fyldet kan hæve sig. Stilkelåget sættes på og hylstrene sættes tæt ved hinanden i en gryde eller kasserolle. De skal stå deri, ikke ligge.
Tomatsaucen hældes over, gryden dækkes med låg og det hele dampes forsigtigt 1/2-3/4 time.
Serveres på et fad, overhældt med saucen.

Server fyldte paprika med en god kartoffel til.

VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.